svētdiena, 2015. gada 11. janvāris

THE Day 12 // informācijas uztveršana + foto

Par plānu.

+ Ļoti skaitļos skaista ēdienkarte!
+ Daudz šķidruna.
- Saglabāju vakardienas, aizvakardienas mīnusus.

Par to, kā vispār.

Ir labi! Šodien izveidoju nelielu 2014. gada bilžu apkopojumu vienā no sociālajiem portāliem un, to veidojot, arī aizdomājos par to, kā mēs vispār glabājam savas atmiņas.

Domāju, par to, ka mūsdienās informācijas apjoms ir neaptverams, man nemaz nav jāatgādina. Visur, kur vien dodies, ir kaut kāda informācija. Kaut dodoties ikdienas gaidās - pa ceļam uz sabiedriskā transporta pieturvietu ir reklāmas stabs, pats tramvajs ir apdrukāts ar kaut kādām komerciālām reklāmām, tad vēl sabiedriskā transporta pasažieru sarunas arī nepaliek nemanītas. Un, ja vēl brauciena laikā ieskaties savā viedtālrunī un palasi ziņu portālus.. Brumm, kur tas viss paliek? Tā galva taču nav nemaz tik liela, lai visu uzņemto informāciju tur paturētu.

Šķiet, tā arī notiek. Ir kaut kāds mums pašiem neizdibināms mehānisms, kas iedala informāciju šito vajadzēs un šito Tu jau vairs neatceries mapītēs.

Ļoti daudz mēs atceramies asociatīvi. Pirms nepilna gada, studiju procesa ietvaros, veidojām tādas kā asociāciju kartes - jēdzienu tīklus. Tur shematiski attēlojām, kā sasaistās dažādi jēdzieni, un šķiet, ka ar atmiņām notiek līdzīgi. Kamēr neaizskar kaut ko vienu, pie tā saistītā nemaz nenonāc.

Tāpēc labs veids atmiņu uzglabāšanai ir fotogrāfijas. Ieraugot to, visticamāk, atcerēsies ne tikai konkrēto mirkli, bet arī citus ar uzņemto foto saistītus notikumus. Tāpēc ļoti bieži fotogrāfiju vērtība ir daudz lielāka kā to redz citi. Citi redz tikai to vienu mirkli, un arī tā tīri tehniski tikai. Tās toreiz izdzīvotās sajūtas paliek pie Tevis, Arī tie mazie, it kā nenozīmīgie pozitīvo sajūtu mirkļi ir atcerēšanās vērti. :)

Par fotogrāfijām un fotografēšanos gan ir tik daudz un dažādi viedokļi. Šis īsumā manējais, 

Lai daudz bilžu un skaistu atmiņu! 


Dienas dziesma:
Disclosure – You & Me - Flume Remix
Lielisks Spotify Radio atklājums.

Nav komentāru: