ceturtdiena, 2015. gada 5. februāris

THE Day 37 // Must do's TOP 5 + Pusmaratona tempu aprēķins

Par THE plānu.

+ Uzturs.
+ Spēka treniņš.

Par to, kā vispār.

Ieraksts atkal top dienu vēlāk, bet top! Šajā dienā izveidojās mans TOP 5 šīgada sasniedzamo mērķu saraksts. Jau esošajam bakalaura grādam, B kategorijas autovadītāja apliecībai un braucienam uz Tatriem pievienojies pirmais pusmaratons un brauciens uz Maroku. Garlaicīgi nebūs!
Dream BIG!
Pasaule ir liela un daudz. Tāpat kā iespējas - lielas un daudz. Kur un ko vēlies Tu? Tā pilnīgi nopietni, - ja nekas nebūtu grūti, kas būtu tas, ko Tu vēlētos iepazīt, redzēt, sasniegt, izbaudīt? Tiecies pēc tā! Tad arī iespējas un ceļi paši saslēgsies, lai ļautos Tavām vēlmēm tapt īstenotām. Tas ir to vērts. Mēs to varam!

Neliela sportiska atkāpe par manu pusmaratona plānu. Vakar matemātiski pārbaudīju dažādus skriešanas tempu scenārijus un finišēšanas laikus. Lai iekļautos divās ar pusi stundās, vidējam tempam jābūt ne lēnākam kā 7:06 min/km. Attiecīgi,

  • 6:00 min/km - 2:07 h
  • 7:00 min/km - 2:28 h
  • 7:06 min/km - 2:30 h
  • 8:00 min/km - 2:49 h
Jo vairāk domāju par pusmaratonu, jo vairāk saprotu, ka tuvojas tas brīdis vārdā "pulsometra iegāde". Pusmaratons ir pietiekami nopietna distance, lai vadītos ne tikai pēc sajūtām, bet arī pēc pulsometra :). Lai gan labi arī saprotu, ka pirmais pusmaratons noteikti nav jāskrien uz rezultātu, bet gan uz noskriešanu vispār. 

Ak, jā. Brīvdienās sanāca par šo tēmu aprunāties ar vienu samērā pieredzējušu skrējēju :) - trenējoties garajām distamcēm viņš ieteica skriet nevis uz attālumu, bet uz laiku. Mācīties skriet nevis tālu, bet gan ilgi. Lai gan par skriešanu kā tādu esmu lasījusi daudz, ar šādu ieteikumu saskāros pirmoreiz. Šo varētu arī ieviest praksē.

Sūtu jums sveicienus un labas domas! Lai gribētais īstenojas!


Dienas dziesma:
Duke Dumont – The Giver - Original Mix

Nav komentāru: