otrdiena, 2014. gada 30. decembris

THE Day 1 // Kāpēc nē? vs. Kāpēc jā?

Nepārspējams sākums. :D Tā vietā, lai plkst. 5:10 malkotu kafiju no savas mīļākās krūzes un pārdomātu šodien darāmo, es no gultas izvēlos tieši plkst 7:39. Un tas ir tikai sākums! No šodienas bija plāns pēc pamošanās izdzert glāzi ūdens ar citronu (kāpēc tas ir veselīgi, lasīt TE). Nē, es to neaizmirsu, un arī citrons mājās bija, BET griežot pirmo šķēlīti arī gandrīz nogriezu šķēlīti pirksta. Labi, nebija nemaz tik traki, kā izklausās, - ar plāksteri ātri vien tika līdzēts. :) Visticamāk nedaudz steidzīgā un pusaizmigušā rīta sekas.

Tad diena kā diena (tikai saīsināta, jo pirmssvētku diena), un patīkams zvans no nu jau Lielbritānijā dzīvojošas draudzenes, attiecīgi sarunāts randiņš pāris stundas vēlāk. Bija prieks viņu satikt, un ir diezgan liela iespējamība, ka nākamoreiz tiksimies jau ārpus Latvijas robežām! 

Vispār diena diezgan pašplūsmā, bet tāpat ar pāris vērtīgām izdarībām pievakarē. Bija viens periods, ka sajūsminājos par plūšanu pa straumei, ļaušanos dažādām iespējām un tamlīdzīgi, bet tagad gan patīk plānot, plānot, plānot, izdarīt visu, un vēl mazliet vairāk. Saistībā ar šo - no "Kāpēc nē?" esmu pārgājusi uz "Kāpēc jā?". Ja neizdodas atbildēt uz otro, tātad tas nekādā veidā nesaistās ar kaut kādiem ilgtermiņa mērķiem un vēlmēm. Teorētiski jau jā, - iespējas ir jāizmanto, bet stundas diennaktī ir tikai divdesmit četras, un, lai ietu taisnāku ceļu pie tā, ko Tu vēlies, iespējams (visticamāk..) ir daudz lietderīgākas nodarbes, kur šīs stundas izmantot.

Aizpļāpājos. :) Rezumē - 
"Kāpēc nē?" jeb iespēju izmantošanas metode der, ja vēl esi sevis, sava dzīves ceļa un vēlmju meklējumos; "Kāpēc jā?" jeb mērķu sasniegšanas metode der, ja jau ir precīzi sev noformulēts sasniedzamais, un šis ir tikai lai pārliecinātos, ka nenoej no savas takas.
Priekšā piecas no darbiem brīvas dienas. Excited! :)


Dienas dziesma:
Tā kā ļoti sniegota ziemas diena "ar seju sniegā", tad arī dziesma atbilstoša. Dons – Pariet Bailes

Nav komentāru: